Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. június 17. Laura és Alida nap van.
Archívum :: Hír archívum
2018. október 25. (csütörtök) 18:21Egymilliárdért embereket bérelnek a Péterfyben

A szerződés szerint a külsős cég 48 hónapon át biztosít a kórháznak az aneszteziológiához kapcsolódó szakembereket.

A munkaerőhiány kezelésére és az orvosok megtartására bizarr megoldást alkalmaznak,  a ceglédi kórház például négy évre 1,2 milliárd forintért szerződött le egy céggel, hogy a kórházi feladatok egy részét elvégezze. A kiszervezésnek látszó akcióban azonban a cég a kórház vezetőihez köthető, és a „vállalkozók” egyben a kórház főállású dolgozói is. A megoldás korántsem egyedülálló, a főváros egyik legnagyobb kórháza, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet is a kiszervezéshez folyamodott. Tavaly augusztusban több mint egymilliárd forintos szerződést kötött a Wigwam-Bau Kft.-vel – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből . írja a 24.hu.

A szerződés szerint a cég 48 hónapon át biztosít a kórháznak az aneszteziológiához kapcsolódó szakembereket, egy időben legfeljebb

6 aneszteziológus szakorvost,

8 műtős szakasszisztenst,

8 aneszteziológus szakasszisztenst,

8 műtőssegédet.

Köztudott, hogy Budapesten és Pest megyében van az országban a legnagyobb kereslet kórházi ápolóra és műtőssegédre. A Péterfy kórház egymilliárdos kiadását azonban lapunk kérdésére nem durva létszámhiánnyal indokolta az intézet felügyeletét gyakorló Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központ (ÁEEK), amelynél azt firtattuk, miért döntöttek a feladatok kiszervezése mellett. Lapunknak adott válaszukból az derült ki, hogy az intézet a Fiumei úti baleseti sebészeti centruma számára szerzett be plusz munkaerőt, lényegében a műtéti várakozási idő csökkentésére.

További részletek a cikkben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner