Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. február 20. Aladár és Álmos nap van.
Archívum :: Hír archívum
2012. február 29. (szerda) 08:51A Munka méltósága: átfogó vizsgálat alá veszik a magyar munkaerőpiacotA Munka méltósága címmel átfogó vizsgálatot indít az ombudsman. Szabó Máté elsősorban arra kíváncsi, felkészültek-e a munkaügyi szervek és a lehetséges munkáltatók a felsőoktatási reform következményeként várhatóan tömegesen a munkaerőpiacra kerülő szakképzetlen, pályakezdő fiatalok képzésére és foglalkoztatására.

Szabó Máté vizsgálatában a pályakezdő fiatalok, a kisgyermekes anyák, a kiemelten védett csoportok, a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek - fogyatékosok, hajléktalanok - munkaügyi helyzete is szerepel. A nők és kisgyermekes anyák elhelyezkedési esélyeit, a különféle alternatív munkavállalási formák, például a távmunka, részmunkaidő alkalmazását a biztos a köz- és a versenyszférában is vizsgálja.

A Munka méltósága projektben az ombudsman egyebek mellett áttekinti azt is, miképpen hatnak a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató munkáltatóknak adott kedvezmények és mi történt annak érdekében, hogy megvalósuljon a fogyatékosok integrált foglalkoztatása. A projekt további célja annak felmérése, milyen esélyeket és segítséget kaphatnak a hajléktalan emberek ahhoz, hogy visszatérhessenek a munka világába.

Az ombudsman hatáskörét megszabó törvény lehetővé teszi a közfoglalkoztatás és a segélyezés mindennapjainak, a munkaügyi központ tevékenységének vizsgálatát. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok biztosának korábbi jelentéseire építve a projekt foglalkozik a roma nemzetiségű emberek helyzetével, jogainak érvényesülésével a közmunkaprogramok végrehajtása során. Az alapvető jogok biztosának munkaügyi projektje egész évben folytatódik és a részjelentések után, 2012 végén várható a projekt felismeréseinek és ajánlásainak összefoglalása.

Forrás: liganet.hu

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner