Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 20. Illés nap van.
Archívum :: Hír archívum
2010. április 7. (szerda) 16:16Nyilatkozat sztrájkbizottság létrehozásárólA Pécsi Tudományegyetem Rektora minden előzetes értesítés és tárgyalás nélkül 2010. Március 31-én, 2010. Június 30-i hatállyal egyoldalúan felmondta a PTE 6500 dolgozóját érintő Kollektív Szerződést.

A PTE-n működő szakszervezetek ezt az intézkedést a munkavállalókat sértő barátságtalan eljárásnak tekintik, mely rontja az egyetem tekintélyét, veszélyezteti a munkabékét, rontja a munkamorált, ellentétes a munkaügyi kapcsolatok szellemével.

Kollektív Szerződés hiányában sérülnek a munkavállalók érdekei, szabályozatlan lesz a munkarend, a juttatások mértéke és köre áttekinthetetlenné válik, lényegesen csökkennek a jövedelmek, romlanak a munkakörülmények, a szociális, jóléti célú juttatások csorbulhatnak.

A Klinikai Központban veszélybe kerülhet a betegellátás színvonala, a társadalom által elvárt legmagasabb szintű betegellátás, a versenyképesség és egyáltalán a Klinikai Központ léte.

A szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy egy kellően elő nem készített integrációs döntés kapcsán, finanszírozhatatlanná vált Klinikai Központ működési zavarainak következményeit a munkavállalók megsarcolásával kívánják megoldani.

A szakszervezetek bejelentik, hogy a Pécsi Tudományegyetemen a Kollektív Szerződés felmondásával a munkaügyi kapcsolatokat rendezetlennek tartják, mely tényt az illetékes hatóságok felé bejelentik.

A szakszervezetek a munkaügyi kapcsolatok rendezetlenségének minden következményét a munkáltatóra hárítják.

A szakszervezetek kinyilvánítják azon szándékukat, hogy egy új Kollektív Szerződés megkötésekor, csak olyan megoldást tudnak elfogadni, amelyben a munkavállalók jelenlegi anyagi, szociális, jogi és egzisztenciális pozíciói nem csorbulnak, illetve ha az számukra kedvezőbb feltételeket biztosít.

A szakszervezetek kérik Rektor Urat a Kollektív Szerződés felmondásával kapcsolatos döntésének visszavonására.

A szakszervezetek bejelentik, hogy a munkavállalók érdekeinek erőteljesebb képviselete érdekében közös sztrájkbizottságot hoznak létre.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner