Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 18. Piroska nap van.
Archívum :: Hír archívum
2012. július 18. (szerda) 19:54Kimaradt a nyugdíjból az ügyeletben töltött időFel akarja mérni a Magyar Orvosok Szövetsége, hogy hány kórház nem fizette be az orvosok ügyeletei után a járulékokat a társadalombiztosítónak. Jelenleg zajlik egy precedensértékű per.

Mánya Kristóf gyermekgyógyász főorvos azért perelte be a nyugdíj-biztosítási főigazgatóságot, mert úgy állapították meg a nyugdíját, hogy nem számították bele a túlmunka után járó szolgálati időt. Egykori munkáltatója, a gyöngyösi városi kórház ugyanis nem jelentette be és nem is fizette meg a főorvos 1400 órányi ügyelete után a járulékokat a társadalombiztosítónak. A 42 évnyi szolgálati idővel nyugdíjba ment orvosnak ez további egy év három hónapnyi szolgálati időt jelent, és egyúttal ötezer forinttal több nyugdíjat - olvasható a lapban.

Mánya Kristóf a Népszabadságnak azt mondta: becslése szerint több száz orvos járhat hozzá hasonlóan. Becslések szerint az orvosok húsz százalékkal többet dolgoznak, mint egy átlag munkavállaló.

Két-három kórházról máris tud a szakszervezet, ahol hiányos, pontatlan az ügyeleti idő dokumentálása, mondta a lapnak Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke. A szakszervezet arra készül, ha van rá igény, perközösségben is vállalja az érintett orvosok jogi képviseletét.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner