Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 20. Fábián és Sebestyén nap van.
Archívum :: Hír archívum
2013. március 5. (kedd) 18:32Kényszernyugdíj: magának is ellentmond a tárca

A tárca tegnap kiadott tájékoztatása szerint 2013-ban a köznevelésben 3769, az egészségügyben pedig 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az Országgyűlés azon rendelkezése, amely körükben kizárja a nyugdíj és a munkabér egyidejű felvételét. Ez azonban nem igaz, a csúcsminisztérium ellentmond a saját, Szócska Miklós által vezetett egészségügyi államtitkárságának, hiszen utóbbi korábban közölte: az ágazatban idén összesen 6500 egészségügyi dolgozónak kell eldöntenie, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése után is megtartja-e állását, vagy nyugdíjba vonul - írja a Népszava.

Így semmiképpen sem lehet örömhírként értékelni, hogy 1555 dolgozó kérte továbbfoglalkoztatását, 518-an pedig a nyugdíjba vonulás mellett döntöttek. Valójában ugyanis - ezek szerint - sokkal többen döntöttek a nyugdíjba vonulás mellett, az 518 pedig csak azt a számot jelöli, hogy hány munkáltató kérte a kiesők státuszának fenntartását, azaz hogy új embereket felvehessenek a nyugdíjba vonulók pótlására.

A tárca közlése alapján 4427-en kiesnek a betegellátásból, ami katasztrófát idézhet elő. Sőt, további 518 egészségügyi pozíció is bizonytalanná válhat, amennyiben a kórházvezetők nem tudják azt betölteni, vagy épp a kabinet megtagadja számukra a nyugdíjba vonulók pótlását - írta a lap.

Forrás: Népszava Online

 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner