Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 26. Géza nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2010. október 20. (szerda) 18:37Levél az államtitkárnakA következőkben dr. Bélteczki János levelét olvashatják.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Kérem engedje meg, hogy bemutatkozzam, s egyben megragadva az alkalmat az általam vezetett szervezetet is bemutassam Önnek.

Bélteczki János vagyok, s egy éve töltöm be a Magyar Orvosok Szövetsége elnöki tisztét. Szervezetünk a magyar orvosok hivatalos szakszervezete, mely 2003-ban alakult, majd 2007-ben újraalakult közel tizenhatezer taggal. Jelenlegi hivatalos taglétszámunk 14738 fő , alapszabályunk értelmében csak orvosi diplomával rendelkező természetes személyek válhatnak a szervezet tagjává.  Kilencvenhét munkahelyi alapszervezetük működik jelen pillanatban is országszerte, egyetemi klinikákon, megyei és városi kórházakban, rendelőintézetekben, ugyanakkor több ezer ún. szórványtagunk is van, Ők azok akik bár nem tömörültek munkahelyi alapszervezetbe- nem kívántak vagy helyzetükből adódóan nem tudtak ilyet létrehozni- szakszervezetünk tagjává kívántak válni, s igénylik érdekvédelmi tevékenységünket. Az elmúlt években számtalan esetben képviseltük tagjainkat egyéni vagy csoportos jogsérelem esetén, s jelenleg is országszerte tucatnyi helyen állunk tárgyalásban a munkáltatókkal tagjaink megbízása alapján. Több ízben a sajtó nyilvánossága elé is tártuk egy-egy nagyobb horderejű ügy kapcsán véleményünket, ám hangsúlyozottan szakmai jellegű érdekvédelmi tevékenységet kívánunk ellátni, semmint a döntéshozókat bombázni ötleteinkkel. Bár a LIGA szakszervezeti konföderáció tagjai vagyunk, s a társszakszervezetekkel jó viszonyt ápolunk, tisztában vagyunk avval hogy az orvosi hivatás gyakorlóitól még a szakszervezeti jogok gyakorlása kapcsán is fokozott körültekintést vár el a társadalom. Ez az oka annak, hogy eszközeinkben kissé elkülönülünk a többi szakszervezettől, legalábbis a nyomásgyakorlás eszközeit tekintve. Mindez nem jelenti azt, hogy ezeket az eszközöket nem lennénk képesek szükség esetén alkalmazni, pontosan tisztában vagyunk azok elméleti és gyakorlati összetevőivel egyaránt. Ám mindaddig  nem kívánunk ezekkel élni míg esély adódik a konfliktushelyzetek tárgyalásos megoldására.

Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem engedje meg, hogy felajánljam a segítségünket az egészségügy átalakításával,további működtetésével kapcsolatos munka során. Mind taglétszámunk mind szakmai felkészültségünk okán közös munkánk hasznára lehetne a  magyar egészségügynek. Mivel egy éve szervezetünk belépett a FEMS-be- tizenhét európai ország orvosi szakszervezeteit tömörítő szövetség- s annak munkájában tevékenyen részt is veszünk-2013-ban Magyarország lesz a házigazdája a FEMS kongresszusának- az itt nyert tapasztalatokat is tudnánk hasznosítani közös munkánk során.

Kérem jelentkezésünket ne tekintse tolakodásnak. Nem kívánunk beállni a  „megmondó szervezetek” sorába akik a sajtó útján üzengetnek Önöknek. A kölcsönös megismerés jegyében kérem fogadja el meghívásunkat 2010 november 27-én 12 órakor Budapesten a Hotel Helia Danubiusban megrendezésre kerülő választmányi ülésünkre.

Munkájához erőt, kitartást és jó egészséget kívánok

Dr Bélteczki János

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner